DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

Približno eno tretjino mojih pacientov predstavljajo športniki po različnih poškodbah:

ZVINI GLEŽNJA (npr. pri odbojkarjih)

Absolutna indikacija za uporabo akupunkture pri nekompliciranem zvinu gležnja je njen protibolečinski učinek, morda še pomembnejši pa je antiedematozni učinek, zaradi katerega oteklina po poškodbi splahni približno dvakrat hitreje, kot če je noga v opornici ali v mavcu. Zaradi tega lahko športniki prej začnejo uporabljati prizadeto nogo in s tem ne izgubljajo dragocenega časa za treninge in tekme. Vsi športniki, ki so se že kdaj oglasili v ambulanti BAIHUI so navajeni, da se ob morebitni poškodbi takoj zglasijo pri meni, da poškodbo pregledam in glede na stanje primerno ukrepam.

REHABILITACIJA PO SMUČARSKIH POŠKODBAH (največkrat poškodbe kolena)

Verjetno največ izkušenj poleg odbojkarskih poškodb imam s smučarskimi poškodbami, saj sem bil dve leti zdravnik ženske alpske smučarske reprezentance in dobro poznam mehanizem in zdravljenje teh poškodb. S pomočjo akupunkture in masaže se lahko čas rehabilitacije zelo skrajša in smučarji lahko bistveno prej stopijo na smuči.

UDARCI (npr. pri hokeju)

V primerih udarcev, kjer med mišicami nastanejo lahko obsežne krvavitve (t.i. hematomi), ima zahodna medicina zelo malo terapevtskih možnosti, kako športnika čim prej rehabilitirati. V teh primerih sam uporabljam posebno metodo izsesavanja s t.i. ventuzami, kjer iz podkožja s podtlakom izsesam nabrano kri, tako da se pritisk zmanjša, s tem pa tudi bolečine. Ko se stanje malo popravi, pa je v teh primerih bistvena tudi uporaba masaže prizadetega predela.

BOLEČINE ZARADI PREKOMERNE UPORABE (teniški komolec, golferski komolec)

Pogosto se srečujem s primeri, kjer poškodbe nastanejo zaradi prekomerne uporabe določenih mišic (npr. Martina Čufar, ki se je nekajkrat oglasila zaradi vnetja narastišča tetiv v komolcu – po zdravljenju z akupunkturo in nekaj masažah se je zadeva umirila). Takšne poškodbe se dogajajo predvsem v vzdržljivostnih športih kot npr. maraton, kolesarstvo, veslanje...