DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

SENENI NAHOD

Seneni nahod je stanje, ki se značilno pojavlja pomladi, navadno že ob cvetenju leske, traja lahko skozi celo poletje z vrhuncem v mesecu maju (trave). Pacienti imajo težave s srbenjem oči (zaradi mencanja tudi zatekanje očesne veznice in vek), kihanjem, srbenjem v nosu ter zamašenim nosom. Tipično je stanje slabše ob izpostavljanju alergenom, medtem ko se izboljša, ko se pacienti umaknejo v zaprt prostor. V zadnjih letih se število pacientov (še posebej otrok) s senenim nahodom zelo povečuje. Nekaj let že zelo uspešno zdravim to stanje s pomočjo akupunkture (s homeopatijo teh težav ne zdravim več) in z zadovoljstvom ugotavljam, da se pacienti s temi težavami ne vračajo več, nekateri pa se preventivno oglasijo vsako leto, da se jim alergija ne bi ponovno pojavila.

SINUSITIS

Sinusitis pomeni vnetje votlin v kosteh lobanje in sicer najpogosteje v čelni kosti. Stanje je navadno kronično, lahko pa gre tudi za alergično obliko. Težave nastanejo zato, ker je sluznica izvodil iz sinusov zadebeljena, tako da v primeru vnetja gnoj ne more nemoteno iztekati iz sinusa, zato zastaja in povzroča tipične bolečine nad sinusi. S pomočjo akupunkture se bolezensko stanje lahko popolnoma umiri in tudi prepreči ponavljanje. Pacientu tudi svetujem, da si s slano vodo redno izpira nosno votlino.

ALERGIČNA OBLIKA ASTME

Alergična astma je hujša oblika alergije, kjer na alergen reagira sluznica dihal, zato se pojavi tipično tiščanje v prsnem košu in težko, piskajoče dihanje. Tako kot pri drugih oblikah alergije se tudi pri astmi te oblike akupunktura uporablja zato, da umirimo imunski sistem, ki pri vseh alergijah deluje iztirjeno oz. prekomerno. V približno štirih tednih po začetku terapije se imunski sistem umiri in večinoma pacienti ne rabijo več tablet in sprayev. Pacientom s temi težavami sicer svetujem enostavne dihalne vaje, najprimernejša športna aktivnost zanje pa je plavanje.

ALERGIJE NA HRANO

Alergije na hrano so še ena dokaj pogosta oblika , kjer se imunski sistem 'obrne proti' prebavnemu traktu. Pacienti ne smejo jesti določene, njim neprimerne hrane, sicer dobijo najrazličnejše simptome: driske, bolečine v trebuhu, kožni izpuščaji in podobno. Tudi v teh primerih se z dobrimi rezultati uporablja akupunktura, tako da pacienti po dokončani terapiji lahko začne jesti hrano, ki je do takrat sicer ni smel. Posebna oblika te vrste alergije je celiakija, pri kateri pa rezultati niso tako vzpodbudni, kot pri bolj enostavnih prebavnih alergijah, čeprav se večina pacientov po končani terapiji počuti bistveno bolje. Tako kot pri drugih oblikah alergij je pri prebavnih alergijah še posebej pomembno piti zadostne količine vode.

KOŽNE OBLIKE ALERGIJ (dermatitis, ekcem, luskavica)

Alergije, ki se pokažejo kot spremembe na površini kože so navadno t.i. kontaktne alergije, kar pomeni, da koža reagira na stik z alergenom tako, da se na tem mestu pojavi srbenje, kasneje tudi rdečkasti izpuščaji. Še mnogo več kožnih alergij pa ima vzrok v porušenju notranjega energetskega ravnovesja (Kitajci še posebej izpostavljajo povezavo PLJUČA, DEBELO ČREVO in KOŽA – pri istem pacientu vidimo lahko alergično astmo, ekcemski izpuščaj in zaprtje). Tako kot pri drugih bolezenskih stanjih skušam tudi v teh primerih s pomočjo akupunkture ponovno vzpostaviti energetsko ravnovesje.