DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

GLAVOBOLI

Različni tipi glavobolov so izredno pogosto vzrok za obisk v ambulanti BAIHUI. Potrebno je vedeti, da je zdravljenje migrene s pomočjo akupunkture nasploh najbolj učinkovito, saj so rezultati uspešnosti zdravljenja več kot 80%. Praktično se migrene po terapiji ne vrnejo več, če pa že, potem zelo hitro ponovno reagirajo na akupunkturo.

Drugi zelo pogost tip glavobola, s katerim se pri meni zglasijo pacienti je tenzijski glavobol, ki se večinoma nahaja v zatilnem delu glave (kot posledica nepravilne drže npr. pri pisarniških delavcih). Ta vrsta glavobola najbolje reagira na kombinacijo akupunkture in masaže, pacientom pa tudi povem, da lahko izboljšano stanje po terapiji tudi sami vzdržujejo s telovadbo in pa občasnimi masažami.

Seveda pa obstaja še mnogo tipov glavobolov, od katerih so nekateri diagnostično jasni, mnogo pa je takšnih, kjer gre za kombinacijo dveh ali več glavobolov. Vse je dokaj jasno po tem, ko v pacientom opravim razgovor, v katerem se izkaže, za kakšen tip glavobola gre in takrat se tudi odločim za strategijo zdravljenja.