DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

DOLGOTRAJNO ZAPRTJE (OBSTIPACIJA) IN ZLATA ŽILA (HEMOROIDI); VNETJE DEBELEGA ČREVESA (CROHNOVA BOLEZEN, če ni komplicirana)

Zaprtje je pogosta težava (predvsem žensk) in se pri pacientih, ki so nagnjeni k tem težavam, začnejo pojavljati že v mladostnih letih. Navadno opažam, da pacienti ne pijejo dovolj vode, se ne gibljejo dovolj, veliko jih kadi, kar 'izsušuje' črevesje. Zato je ob akupunkturi, ki 'pospeši' črevesno peristaltiko, nujno pomembno še pitje zadostne količine vode (potrebno je piti najmanj 2 litra dnevno), dovolj športne aktivnosti (najmanj vsak drugi dan 1 ura športne aktivnosti), prenehanje kajenja. Hrana naj vsebuje čim več balastnih snovi in če se pacient vsega tega drži, lahko pričakuje, da se mu bo njegova prebava hitro normalizirala.

Zlata žila je pogosto težava, ki spremlja zaprtje. Če se pacient oglasi v začetni fazi nastanka hemoroidov, se to težavo da odpraviti hkrati z zaprtjem, v kolikor pa so hemoroidi preveliki, pacientu svetujem obisk pri kirurgu. Sicer za vzdrževanje stanja veljajo isti principi, kot pri zaprtju.

Tudi vnetje sluznice debelega črevesa je težava, ki je zelo odvisna od psihične komponente, saj predstavlja eno od prvih t.i. psihosomatskih bolezni, kjer so odkrili povezavo s psihičnimi obremenitvami in telesnimi simptomi. Če pacientovo stanje s pomočjo akupunkture umirim, se kmalu umirijo tudi črevesni simptomi.