DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT
DOMOV
DOMOV VAŠE TEŽAVE AKUPUNKTURA MASAŽA TAPING FAQ O MENI KONTAKT

DEBELOST

Debelost je zelo kompleksno stanje, katerega se je treba lotiti izjemno previdno. Z vsakim, ki se oglasi v moji ambulanti, najprej opravim temeljit razgovor, ker želim izvedeti, kje je vzrok pacientovih težav (primeri: psihogeno prenažiranje, težave s prebavo in presnovo, moteno ravnovesje metabolizma vode,…). Ko ugotovim vzrok težav, pacientu povem, da je zdravljenje debelosti zelo dolgotrajno in je nujno sodelovanje:

- režim prehranjevanja: vsak dan je potrebno jesti ob isti uri, trikrat dnevno, brez vmesnih obrokov; nujno je vsak dan popiti vsaj 2 litra vode; kdor želi hitreje hujšati, naj ne je ogljikovih hidratov oz. naj ogljikovih hidratov ne uživa skupaj z maščobami!

- za pacientovo težo primerna aktivnost: nekdo, ki ima 135 kilogramov in želi priti do 100 kilogramov, ne more biti enako aktiven kot drugi, ki bi pri 90 kilogramih želel izgubiti 6 kilogramov.

- čim manjša izpostavljenost stresu: posebno pri 'nervoznih' jedcih

- dovolj spanja

- na koncu na še enkrat poudarim: POTREBNA JE DISCIPLINA!!!

Šele pod temi pogoji je lahko akupunktura dejansko učinkovita


ODVAJANJE OD KAJENJA

Kajenje je najbolj razširjena oblika odvisnosti, s tem pa se pojavlja tudi vedno večja potreba nekaterih kadilcev, da prenehajo s to razvado. V ambulanti BAIHUI se v glavnem ukvarjam s t.i. ''nervoznimi kadilci'', ki s prižiganjem cigaret pravzaprav umirjajo psihično napetost. Najprej vsem odvisnikom svetujem, naj SAMI prenehajo kaditi, kajti ta odločitev je dejansko nekaj najpomambnejšega za krepitev samozavesti. V primerih, ko pa potrebujejo le oporo, pa jim lahko pomaga akupunktura.Posebna oblika akupunkture je aurikulo-akupunktura, kjer uporabljam majhne ušesne igle, s katerimi stimuliram specifične predele na ušesu. Ob tem uporabljam tudi elektro-akupunkturo, pri kateri na igle priklopim električne vodnike, ki so priključeni na elektrostimulator. S pomočjo te naprave lahko z visokimi frekvencami povzročim, da se v telesu pričnejo izločati t.i. naravni opiati oz. morfiju podobne snovi, ki umirjajo procese v možganih (posledica tega je psihična umiritev). Tako lahko te metode uspešno uporabim pri kadilcih, ki so se odločili, da bodo prenehali kaditi.